Tänk om det fanns en förlossningsförberedande kurs som hade potential att förändra ditt liv? Oh wait… Det gör det ju!
Öka dina chanser till en positiv och stärkande förlossningsupplevelse genom att föda barn på det sätt som passar din kropp och fysiologi bäst.

Birth belongs to women!

Tänk om det fanns en förlossningsförberedande kurs som hade potential att förändra ditt liv? Oh wait… Det gör det ju! 

Birth belongs to women!

Vill du veta hemligheten bakom en fysiologisk födsel?

… hemligheten bakom att föda barn med en känsla av I got this? Kanske längtar du efter att gå från födseln stärkt i att du tog kommandot och födde barn på dina villkor? Got news, det kan vi fixa!

01// Kunskap

Oavsett HUR du föder vet vi från forskning att oxytocin, som produceras av att vi jobbar med kroppen och födandets fysiologi, bidrar till bättre förlossningsupplevelser. Hur coolt?!

02// Aktiva val

När vi har kunskap om våra valmöjligheter under födseln och faktiskt agerar på våra val vet vi från forskning att det inte bara bidrar till en bättre upplevelse, det ger också en enorm känsla av POWER.  

03// Stöd

Om kontinuerligt stöd var en drog hade det varit oetiskt att inte ge den. Kontinuerligt stöd (från partner/stödperson)  är en av de faktorer som visat sig mest avgörande för en positiv upplevelse av födseln.

04// Tillit

När vi utgår från en TILLITSBASERAD snarare än rädslostyrd syn på födande vet vi att det får väldigt positiva effekter på födseln i form av mindre smärta, kortare födslar och färre komplikationer. 

När vi tillåter dessa fyra faktorer att närvara visar forskningen att vi både ökar säkerheten för mamma och bebis, samtidigt som det bidrar till en mycket bättre upplevelse.

FYSIOLOGICAL is POSITIVE! 

Kursen är för dig som …

Känner att födande måste vara något mer, som att det är något du missar.

Söker efter ENKLA och praktiska verktyg som gör att du känner dig förberedd och självsäker.

Vill mer än bara “överleva” – vill ha en glädjefylld och stärkande upplevelse.

Känner ett motstånd eller upplever att du fastnat, inte riktigt vet hur du ska komma vidare i dina förberedelser.

Tror att födande i grund och botten är ett naturligt event, inte en medicinsk akutsituation.

BARNAFÖDANDE HAR BLIVIT elefanten I RUMMET SOM INGEN VILL PRATA OM …

Från barnsben har vi nämligen blivit matade med en bild av födande som påstår att …

 • barnafödande är något farligt/läskigt
 • det ska göra ont att föda barn
 • vi har för smala bäcken/föder för stora barn
 • vi föder barn bäst i en säng på rygg
 • vaginala undersökningar är obligatoriska
 • vi bär på massor av riskfaktorer
 • vi inte har tillräckligt med mjölk
 • bristningar är en fråga om tur eller otur
 • en graviditet och födsel bara är en “miss” i evolutionen
Födande behandlas som en förprogrammerad och icke valbar akutsituation som kräver medicinsk inblandning.

Sanningen är den att hollywood f*cked up. Samhälle och media intalar oss om och om igen att barnafödande måste vara något farligt, smärtsamt och som kräver medicinsk inblandning. Det här påverkar inte bara vilken vård du får, det påverkar även den bild du har av din förmåga att föda barn. 

Men inget av detta behöver vara sant för dig!

DU KAN skriva DIN EGEN HISTORIA.

Efter kursen kommer du att … 

→ Känna dig tryggare och mer självsäker inför födseln och veta hur du och din partner/stödperson kan stötta din kropp och fysiologi på ett smart sätt. 

→ Ha konkreta verktyg för att hantera rädsla, oro och stress under graviditet och förlossning.

→ Ha en tydligare förståelse för födandets fysiologi och svar på frågorna: Varför gör det ont, varför tar det så lång tid, NÄR ska jag krysta, varför fastnar bebisar, varför drabbas så många kvinnor av bristningar, varför uppstår det så ofta komplikationer (spoiler alert: det har lite med kvinnans fysiologi att göra)?

→ Kunna minska eller helt eliminera smärtan genom kroppens egen smärtlindring (andningstekniker, avslappningstekniker, fokuseringstekniker, akupressurtekniker mm.)

→ Kunna välja position att föda i helt själv.

→ Kunna krysta på egen impuls och därmed minska risken för förlossningsskador, både hos dig och bebis.

→ Veta skillnaden mellan traditionell vs. evidensbaserad förlossningsvård (så att du kan välja det som passar dig bäst).

→ Ha ett tydligt och väl genomarbetat förlossningsbrev. 

→ Agera självständigt eftersom du kommer känna dig delaktig och i kontroll – du kommer ha verktyg för stå upp för dig själv och kunna tacka nej till interventioner som du inte vill ha, t.ex. vaginala undersökningar på rutin.

FÖRBERED DIN KROPP OCH SINNE för en fysiologisk, glädjefyllt
och stärkande födsel med …

VÅR DIGITALA PROFYLAXKURS EN FYSIOLOGISK FÖDSEL

VAD DU FÅR:

 • Sju implementeringsmoduler som steg för steg tar dig från en födsel på någon annans villkor till en födsel på dina villkor.
 • Sju aktiveringsövningar inkluderande alltifrån andnings-, avslappnings och fokuseringstekniker till att skriva ditt eget förlossningsbrev
 • 7 + timmars videomaterial som fördjupar dina kunskaper
 • 60 sidor arbetsbok för repetition och byggande av ett team runt dig som föder
 • Hands on-övningar för att minska smärtan genom kroppsegen smärtlindring
 • Positioner och tips för att minska risken för bristningar
 • Manus: Träna på att stå upp för dig själv
 • Skriv ditt eget förlossningsbrev, inkl. exempelbrev 
 • BONUS om du köper kursen idag: Tillgång till slutet VIP-community – en Mom-Guilt-Free zone för gemenskap, stöd och pepp samt LIVE-frågestunder varje vecka (värde 990 kr).

DU KOMMER SE BÄST resultat OM DU …

01// Inkluderar din partner i förberedelserna. Det finns inget som kan få så god effekt som stödet från en närvarande partner/stödperson.

02// Är villig att utmana dig själv. Mitt jobb är att få dig att lämna din confort zone och ta dig steg för steg från en födsel på någon annans villkor till en födsel på dina villkor.

03// Gör jobbet. I kursen ingår flera övningar som hjälper dig (er) i förberedelserna. För bästa resultat behöver du/ni implementera det ni lärt er!

KURSENS INNEHÅLL

MODUL 1: DIN RYGGSÄCK

Vi klargör vilka tankar, känslor, erfarenheter och historier som påverkar och håller dig tillbaka från att upptäcka din fulla potential i födandet. Den här modulen kommer bli en ögonöppnare för varför rädsla håller ett så hårt grepp om oss.

MODUL 2-3: FÖDANDETS FYSIOLOGI

Du kommer lära dig allt du behöver veta om födandets fysiologi. Din kropp har ett hormonellt program designat för att föda barn – nyckeln till det här programmet stavas oxytocin. 

MODUL 4: BEMÄSTRA SMÄRTAN

Vi går igenom syftet med hela den första fasen av födseln, öppningsskedet, och det är dags att börja jobba med kroppen istället för mot den. Vi kommer prata andningstekniker, avslappningstekniker, fokuseringstekniker, the sweet spot och så mycket mer. 

MODUL 5: BEMÄSTRA KRYSTREFLEXEN

Den andra fasen är när bebisen ska rotera ner i bäckenet och slutligen komma ut till dig. Du kommer lära dig NÄR och HUR du ska krysta, hur du minskar risken för skador, hur du undviker att bebis fastnar och hur du får kontakt med ditt djupaste jag och dina instinkter. 

MODUL 6: GOLDEN HOUR (S)

Den tredje fasen, från det att bebisen är född, är en känslig fas där sjukhuspersonalen tenderar att lägga sig i som mest –  vi kan därför behöva skydda den lite extra. Du får lära dig allt om hur du har en fysiologisk tredje fas av födseln inkluderande ämnen som sen avnavling (wait for white), hud mot hud och födseln av moderkakan. 

MODUL 7: BEMÄSTRA FYSIOLOGIN I SJUKHUSMILJÖ

Den här modulen is a must om du planerar att föda på sjukhus. Vi pratar evidensbaserad vs. traditionell förlossningsvård, du får mina bästa tips för hur du bevarar fysiologin i sjukhusmiljö och hur du (och din partner) står stark i DINA önskemål. 

Möt din instruktör

Lovisa är utbildad jurist, certifierad Föda med stöd-doula, och hypnobirthinginstruktör via Hypnobirthing Stockholm.

“När jag var gravid med min son Allan under 2021-2022 mådde jag både fysiskt och psykiskt dåligt under stora delar av graviditeten. Precis som många andra bar jag på rädslor och ovisshet i att man inte riktigt vet vad man kan förvänta sig? Vadå, kan jag inte ens förutsätta att mina önskemål respekteras 2022?

Men jag gav mig f*n på att den här födseln skulle bli MIN

Jag förstod att en fysiologisk födsel kunde förändra och stärka – transformera och jag kände bara att nä den här chansen släpper jag inte. Jag behöver det här!

Det var inte förrän jag började förbereda min kropp, mitt sinne och mitt team som känslan skiftade i mig – jag började känna en enorm tilltro till min förmåga, glädje och förväntan inför att jag skulle få föda mitt barn. 

När jag möter kvinnor som bär på rädslor, negativa tankar och självtvivel, ofta på bekostnad av den drömfödsel som de fortfarande bär på, då känner jag att jag måste dela med mig av den kunskap jag har. Därför har jag skapat den här kursen. 

Jag älskar att hjälpa andra kvinnor och blivande föräldrar som du att börja känna tillit till sig själv och den naturliga process som det innebär att föda barn, och gå stärkt in i föräldraskapet.

I takt med att du jobbar dig genom kursen kommer du att kunna släppa rädslor som håller dig tillbaka. Målet är att födseln aldrig ska bli något som bara “händer dig” och självbestämmanderätten är därför central för hela kursen. Vi kommer att jobba med att bygga upp ditt mentala och fysiska jag såväl som ditt team så att du kan börja känna glädje och självförtroende inför, under och efter födseln. .

VAD DU FÅR:

 

 

 

 • Sju implementeringsmoduler som steg för steg tar dig från en födsel på någon annans villkor till en födsel på dina villkor.
 • Sju aktiveringsövningar 
  inkluderande alltifrån andnings-, avslappnings och fokuseringstekniker
 • 7 + timmars videomaterial som fördjupar dina kunskaper
 • 60 sidor arbetsbok för repetition och byggande team runt dig som föder
 • Hands on-övningar för att minska smärtan genom kroppsegen smärtlindring
 • Positioner och tips för att minska risken för bristningar
 • Manus: Träna på att stå upp för dig själv
 • Skriv ditt eget förlossningsbrev, inkl. exempelbrev
 • BONUS om du köper kursen idag: Tillgång till slutet VIP-community – en Mom-Guilt-Free zone för gemenskap, stöd och pepp samt LIVE-frågestunder varje vecka (värde 990 kr).

Totalt värde: 3480 kr.

Dagens pris: ENDAST 2490 kr

(under hela juli månad får du dessutom 20 % rabatt med koden “sommar20”)

Jag gissar

… att du har en hel del frågor?

Jag tycker om att vända på den här frågan: Vad händer om du inte gör någonting? Tror du att du kommer ångra att du investerade i dig själv och din förlossningsupplevelse? Är inte risken större att du ångrar att du inte gjorde några förberedelser inför födseln?

Det är aldrig för tidigt eller för sent att börja förbereda sig inför födseln. Med det sagt brukar jag rekommenderar någonstans mellan v 20-v 30. Jag har dock hjälpt kvinnor väldigt sent i graviditeten (v 40) med fantastiska resultat samtidigt som vissa föredrar att hoppa på kursen direkt när de blivit gravida. Det enda som spelar roll är hur DU lär dig bäst. 

En fördel med att inte vänta för länge med förberedelserna kan vara att vi vill att det här självförtroendet verkligen ska hinna sätta sig – det ska bli en del av dig där du känner den där orubbliga tilliten till dig själv samtidigt som du då också kan njuta av de sista veckorna av graviditeten utan stress eller press på att hinna förbereda dig. 

Oavsett var du är i din graviditet,  get it in your spirit!

Om jag kunde garantera en helt fysiologisk födsel för alla så skulle jag vara en rik kvinna. 

Vi kan ha en plan och en vision men målet med förberedelserna är inte nödvändigtvis att följa den planen till punkt och pricka. Istället handlar förberedelserna om att ha verktyg och förståelse för att kunna göra födseln så bra som möjligt, oavsett hur verkligheten utspelar sig. 

Att i möjligaste mån jobba med fysiologin och dra nytta av dess medföljande fördelar. 

Att slippa slängas in i något som någon annan har bestämt för dig, och som du knappt kanske förstår eller ens fått förklarat varför. 

Jag har haft klienter som fött helt fysiologiskt och de som genomgått det som jag brukar kalla för ett fysiologiskt kejsarsnitt – dvs dem har med rätt kunskap tagit aktiva val för att nyttja fysiologin i möjligaste mån även i den situationen. 

Det är också det som gör hela skillnaden mellan att vara förberedd och oförberedd.

Ja, det är det definitivt. Kursen är inte designad enbart för dig mamma utan för er som par alternativt, om du skaffar barn själv, för dig och dina stödpersoner. 

Genomgående i hela kursen jobbar ni tillsammans för att både du och din partner ska känna er förberedda. Din partner kommer att få alla verktyg hen behöver för att kunna stötta dig fysiskt, emotionellt och spirituellt under födseln. 

Om du/ni behöver extra stöd för att komma dit, kika in mitt coachingprogram The birth Shift. 

Det går lika bra att gå kursen om du är gravid utan en partner. Om du har en annan stödperson kan den personen gå kursen med dig istället.  

Önskar du även ha med en annan stödperson på födseln? Jag följer gärna med dig som doula. <3

Den här kursen är endast utformad för dig eller er som par (inkluderat eventuella stödpersoner). 

Tack för att du värderar min tid och allt de jobb jag lagt ner och fortfarande lägger ner på att hålla kursen á jour. 

Genom att köpa kursen stöttar du inte bara mig utan även hela den rörelse som jobbar för att skifta den kultur som råder inom världen för barnafödande – fler kvinnor behöver få gå stärkta från sina födslar. 

Kursen består i huvudsak av videos som jag skapat med en tanke om att det både ska vara underhållande, inspirerande, engagerande och fördjupande rent kunskapsmässigt på samma gång. Till detta finns även en arbetsbok (som jag rekommenderar starkt!), exempel på förlossningsbrev men även ett “manus” för dig som vill fortsätta öva på att stå upp för dig själv under födseln. 

Om du letar efter ditt community så kan du sluta leta nu!

När du köper kursen får du även tillgång till ett VIP-community enbart till för medlemmar. Communityt ska vara ett safe space, eller en Mom-Guilt-Free zone för gemenskap, stöd och pepp. En plats att diskutera de olika modulerna i kursen, att ställa sina frågor (högt och lågt), att sträcka ut en hand för stärkande råd och tips samt få stöd i den stora övergången till moderskapet. Välkommen även att dela din positiva förlossningsberättelse.

Varje vecka (isch) kommer jag att hålla en LIVE på ett innan utvalt tema där du kommer få möjlighet att ställa frågor innan. LIVE-frågestunden utgår på lov, semestrar och vid sjukdom.

 

Du har tillgång till kursen under ett helt år. 

Vill du börja förbereda dig innan du är gravid eller köper du kursen men får missfall? Hör av dig så löser vi det. ♥

Ja, du kan köpa kursen via Klarna som tillhandahåller delbetalning. 

ÄR DU RÄDD FÖR SMÄRTAN SOM KAN KOMMA AV ATT FÖDA BARN?

Sis, det är inte sammandragningarna som orsakar smärtan, det är din RÄDSLA som gör det… ♥

Foto: Sandra Eriksson (@naturkraftfoto)
Jag möter så många kvinnor med traumatiska upplevelser som ångrar att de inte förberedde sig inför födseln …
 • “Jag hade ingen aning om hur jag skulle stå upp för mig själv?!”
 • “Vadå, kan jag säga nej? Jag visste inte att jag hade ett val.”
 • “Jag hade ingen aning om att en igångsättning ökade risken för kejsarsnitt eller att det kan ta fyra dagar.”

Det här behöver inte vara du!

Du kan hitta din kraft i födandet och sluta prokrastinera negativa tankar och känslor som håller dig tillbaka!

Är du redo att bryta dig loss från narrativet som får oss att se på födande som en källa till rädsla, risk och smärta?